1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřicí prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do fólie a necháme v lednici odpočinout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Zbylé vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vanilkový pudink (prášek), mléko, tvaroh a olej. Vymícháme do hladkého krému. Kompotované trešně necháme dobře okapat a zamícháme je také do tvarohového krému.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dortovou formu vymažeme máslem a dáme do ní to těsto z lednice. Těsto namačkáme do formy a vytlačíme těsto i do půlky stěny dortové formy. Potom do vzniklého korpusu nalijeme tvarohový krém. Dort dáme do trouby a pečeme 60 minut.
Po 60 minutách vypneme troubu a pootevřeme dveře od trouby a necháme uvnitř dort vychladnout, tím zabráníme jeho propadnutí.
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé