Máslo nakrájíme na vločky, spojíme nejdříve hnětačem s cukrem, moukou a vejcem a pak studenýma rukama rychle zpracujeme na těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut chladit.
Troubu zahřejeme na 175 stupňů. Těsto rozválíme na kruh asi o 10 cm větší, než je forma. Dno i okraje rozevírací formy vyložíme pečicím papírem. Těsto přitiskneme i na bok formy a na dně propícháme vidličkou. Uložíme v chladu.
Oddělíme bílky od žloutků. Utřeme máslo a žloutky s cukrem. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr, šťávu z limetky a pudinkový prášek. Ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho do krému. Tvarohovou masu navršíme na těsto, uhladíme povrch a koláč pečeme asi hodinu. Deset minut po dopečení ponecháme koláč ještě ve formě, pak ji rozevřeme a před podáváním cheesecake vychladíme a pocukrujeme.
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky