Máslo nakrájíme na vločky, spojíme nejdříve hnětačem s cukrem, moukou a vejcem a pak studenýma rukama rychle zpracujeme na těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut chladit.
Troubu zahřejeme na 175 stupňů. Těsto rozválíme na kruh asi o 10 cm větší, než je forma. Dno i okraje rozevírací formy vyložíme pečicím papírem. Těsto přitiskneme i na bok formy a na dně propícháme vidličkou. Uložíme v chladu.
Oddělíme bílky od žloutků. Utřeme máslo a žloutky s cukrem. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr, šťávu z limetky a pudinkový prášek. Ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho do krému. Tvarohovou masu navršíme na těsto, uhladíme povrch a koláč pečeme asi hodinu. Deset minut po dopečení ponecháme koláč ještě ve formě, pak ji rozevřeme a před podáváním cheesecake vychladíme a pocukrujeme.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou