Máslo nakrájíme na vločky, spojíme nejdříve hnětačem s cukrem, moukou a vejcem a pak studenýma rukama rychle zpracujeme na těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut chladit.
Troubu zahřejeme na 175 stupňů. Těsto rozválíme na kruh asi o 10 cm větší, než je forma. Dno i okraje rozevírací formy vyložíme pečicím papírem. Těsto přitiskneme i na bok formy a na dně propícháme vidličkou. Uložíme v chladu.
Oddělíme bílky od žloutků. Utřeme máslo a žloutky s cukrem. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr, šťávu z limetky a pudinkový prášek. Ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho do krému. Tvarohovou masu navršíme na těsto, uhladíme povrch a koláč pečeme asi hodinu. Deset minut po dopečení ponecháme koláč ještě ve formě, pak ji rozevřeme a před podáváním cheesecake vychladíme a pocukrujeme.
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete