Máslo nakrájíme na vločky, spojíme nejdříve hnětačem s cukrem, moukou a vejcem a pak studenýma rukama rychle zpracujeme na těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut chladit.
Troubu zahřejeme na 175 stupňů. Těsto rozválíme na kruh asi o 10 cm větší, než je forma. Dno i okraje rozevírací formy vyložíme pečicím papírem. Těsto přitiskneme i na bok formy a na dně propícháme vidličkou. Uložíme v chladu.
Oddělíme bílky od žloutků. Utřeme máslo a žloutky s cukrem. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr, šťávu z limetky a pudinkový prášek. Ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho do krému. Tvarohovou masu navršíme na těsto, uhladíme povrch a koláč pečeme asi hodinu. Deset minut po dopečení ponecháme koláč ještě ve formě, pak ji rozevřeme a před podáváním cheesecake vychladíme a pocukrujeme.
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou