Máslo nakrájíme na vločky, spojíme nejdříve hnětačem s cukrem, moukou a vejcem a pak studenýma rukama rychle zpracujeme na těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut chladit.
Troubu zahřejeme na 175 stupňů. Těsto rozválíme na kruh asi o 10 cm větší, než je forma. Dno i okraje rozevírací formy vyložíme pečicím papírem. Těsto přitiskneme i na bok formy a na dně propícháme vidličkou. Uložíme v chladu.
Oddělíme bílky od žloutků. Utřeme máslo a žloutky s cukrem. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr, šťávu z limetky a pudinkový prášek. Ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho do krému. Tvarohovou masu navršíme na těsto, uhladíme povrch a koláč pečeme asi hodinu. Deset minut po dopečení ponecháme koláč ještě ve formě, pak ji rozevřeme a před podáváním cheesecake vychladíme a pocukrujeme.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu