Postup na piškot: všechny suroviny smícháme dohladka a vylijeme do vymazané a vysypané formy.
Postup na krém: želatinu namočíme do studené vody. Tvaroh, cukr, smetanu a semínka z vanilkového lusku vyšleháme do tuhého krému. Želatinu vyjmeme a vymačkáme, rozpustíme v trošce teplé smetany, přidáme 3 polévkové lžíce krému a dobře promícháme. Poté nalijeme do misky s krémem za stálého šlehání. Ihned vrstvíme na připravený piškot ve formě. Necháme cca 2 hodiny v lednici vytuhnout.
Postup na čokoládovou polevu: suroviny rozpustíme v mikrovlnné troubě po 30 sekundách, poté rozmícháme dohladka.
Polévání dortu: vychlazený dort vyjmeme z formy a zahladíme nerovnosti. Polevu naléváme postupně na dort tak, abychom potřeli i kraje dortu. Vyhladíme paletkou nebo vytvoříme vlnky. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Ozdobíme dle vlastní fantazie.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka