Postup na piškot: všechny suroviny smícháme dohladka a vylijeme do vymazané a vysypané formy.
Postup na krém: želatinu namočíme do studené vody. Tvaroh, cukr, smetanu a semínka z vanilkového lusku vyšleháme do tuhého krému. Želatinu vyjmeme a vymačkáme, rozpustíme v trošce teplé smetany, přidáme 3 polévkové lžíce krému a dobře promícháme. Poté nalijeme do misky s krémem za stálého šlehání. Ihned vrstvíme na připravený piškot ve formě. Necháme cca 2 hodiny v lednici vytuhnout.
Postup na čokoládovou polevu: suroviny rozpustíme v mikrovlnné troubě po 30 sekundách, poté rozmícháme dohladka.
Polévání dortu: vychlazený dort vyjmeme z formy a zahladíme nerovnosti. Polevu naléváme postupně na dort tak, abychom potřeli i kraje dortu. Vyhladíme paletkou nebo vytvoříme vlnky. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Ozdobíme dle vlastní fantazie.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky