Postup na piškot: všechny suroviny smícháme dohladka a vylijeme do vymazané a vysypané formy.
Postup na krém: želatinu namočíme do studené vody. Tvaroh, cukr, smetanu a semínka z vanilkového lusku vyšleháme do tuhého krému. Želatinu vyjmeme a vymačkáme, rozpustíme v trošce teplé smetany, přidáme 3 polévkové lžíce krému a dobře promícháme. Poté nalijeme do misky s krémem za stálého šlehání. Ihned vrstvíme na připravený piškot ve formě. Necháme cca 2 hodiny v lednici vytuhnout.
Postup na čokoládovou polevu: suroviny rozpustíme v mikrovlnné troubě po 30 sekundách, poté rozmícháme dohladka.
Polévání dortu: vychlazený dort vyjmeme z formy a zahladíme nerovnosti. Polevu naléváme postupně na dort tak, abychom potřeli i kraje dortu. Vyhladíme paletkou nebo vytvoříme vlnky. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Ozdobíme dle vlastní fantazie.
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou