Postup na piškot: všechny suroviny smícháme dohladka a vylijeme do vymazané a vysypané formy.
Postup na krém: želatinu namočíme do studené vody. Tvaroh, cukr, smetanu a semínka z vanilkového lusku vyšleháme do tuhého krému. Želatinu vyjmeme a vymačkáme, rozpustíme v trošce teplé smetany, přidáme 3 polévkové lžíce krému a dobře promícháme. Poté nalijeme do misky s krémem za stálého šlehání. Ihned vrstvíme na připravený piškot ve formě. Necháme cca 2 hodiny v lednici vytuhnout.
Postup na čokoládovou polevu: suroviny rozpustíme v mikrovlnné troubě po 30 sekundách, poté rozmícháme dohladka.
Polévání dortu: vychlazený dort vyjmeme z formy a zahladíme nerovnosti. Polevu naléváme postupně na dort tak, abychom potřeli i kraje dortu. Vyhladíme paletkou nebo vytvoříme vlnky. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Ozdobíme dle vlastní fantazie.
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou