Postup na piškot: všechny suroviny smícháme dohladka a vylijeme do vymazané a vysypané formy.
Postup na krém: želatinu namočíme do studené vody. Tvaroh, cukr, smetanu a semínka z vanilkového lusku vyšleháme do tuhého krému. Želatinu vyjmeme a vymačkáme, rozpustíme v trošce teplé smetany, přidáme 3 polévkové lžíce krému a dobře promícháme. Poté nalijeme do misky s krémem za stálého šlehání. Ihned vrstvíme na připravený piškot ve formě. Necháme cca 2 hodiny v lednici vytuhnout.
Postup na čokoládovou polevu: suroviny rozpustíme v mikrovlnné troubě po 30 sekundách, poté rozmícháme dohladka.
Polévání dortu: vychlazený dort vyjmeme z formy a zahladíme nerovnosti. Polevu naléváme postupně na dort tak, abychom potřeli i kraje dortu. Vyhladíme paletkou nebo vytvoříme vlnky. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Ozdobíme dle vlastní fantazie.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou