Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a vyváleným listovým těstem. V misce spojte tvaroh, žloutky, cukr moučku, pudinkové prášky, olej i mléko, metličkou vše důkladně rozmíchejte a těsto nalijte do připravené formy. Dort vložte do trouby a pečte ho při 180 stupních zhruba 30 minut. Poté ho vyndejte a pokryjte sněhovou čepicí. Tu si připravíte vyšleháním bílků v tuhý sníh a letmým promícháním s vanilkovým cukrem. Vraťte do trouby a asi 17 minut dort dopékejte při 160 stupních.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena