Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a vyváleným listovým těstem. V misce spojte tvaroh, žloutky, cukr moučku, pudinkové prášky, olej i mléko, metličkou vše důkladně rozmíchejte a těsto nalijte do připravené formy. Dort vložte do trouby a pečte ho při 180 stupních zhruba 30 minut. Poté ho vyndejte a pokryjte sněhovou čepicí. Tu si připravíte vyšleháním bílků v tuhý sníh a letmým promícháním s vanilkovým cukrem. Vraťte do trouby a asi 17 minut dort dopékejte při 160 stupních.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka