Mouku, tvaroh a vejce zpracujeme, přidáme prášek do pečiva, sůl, rozinky a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého vykrajujeme malé bochánky, které smažíme na pánvi na rozpáleném oleji, nejlépe ale ve friťáku. Ihned obalujeme v moučkovém cukru či marmeládě a zdobíme ovocem.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany