
3.2
Utřeme tvaroh, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme… více o Koláč - Výborný tvarohový koláč
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléko… více o Strouhaný tvarohový koláč
Z uvedených ingrediencí uhněteme tmavé těsto, vyválíme a položíme na hodně vymazaný nevysypaný plech. Na tmavé těsto… více o Tříbarevný tvarohový koláč
Léto je za dveřmi a na zahrádkách nám začíná dozrávat první ovoce. Nejvýraznější jsou asi rudé… Celý článek
Grilovací sezona vypukla naplno a ze zahrádek se opět line neodolatelná vůně čerstvě… Celý článek
Záplava sladkých a voňavých červených plodů byla vždy předzvěstí léta, a to je nejspíš i další… Celý článek
Štrúdl patří k našim nejoblíbenějším moučníkům. A není divu. Je snadný na přípravu, rychle… Celý článek
Vytvoříme klasické palačinkové těsto, jen místo mléka dáme limonádu - může být i ovocná. Na pánvi lehce vytřené tukem… více o Colové palačinky
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou a mákem, špetkou soli na těsto. Mokrýma rukama… více o Makové knedlíky
Uvaříme rýži do poloměkka. Na pánvi wok rozpálíme olej a přidáme rýži. Přelijte sojovou omáčkou a smažte chvilku za… více o Smažená rýže
Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a… více o Buchta – tvarohový moučník
Špekáčky a cibuli oloupat, nakrájet na půlkolečka a promíchat v míse. Suroviny na nálev smíchat v kastrolu, přivést do… více o Jeňovi utopenci
Plát lasagna vložíme na dno pekáče. Naneseme asi 1cm vrstvu omáčky bolognese a poté vrstvu omáčky bešamel také 1cm. Pak… více o Lasagna Bolognese
Vyválíme těsto silné asi 2mm do dortové formy v průměru 24cm vyložené až po okraj pečícím papírem..Těsto bude asi do 3… více o Krémeš jednoduchý
Kroky: 1. Scedíme celer nebo nastrouháme najemno čerstvý (1/2 čerstvého celeru). 2. Umeleme šunkový salám s cibulí… více o Výborná celerová pomazánka
Cukr,pomazánkové máslo a šlehačku vyšleháme do krému. Na dno nádoby dáme poškoty namočené v kávě. Na piškoty dáme krém… více o České tiramisu
1. Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem. 2. Naplníme… více o Bůček dva v jednom
Začínám tím, že si rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme… více o Hovězí gulášek
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku… více o Květáková polévka s mrkví