Změklé máslo utřeme s cukrem, vejcem a tvarohem, pak přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme pevné těsto.
Na náplň rozmícháme tvaroh s vejci a cukrem.
Koláčovou formu vymažeme a vysypeme, z těsta vyválíme 2 kulaté pláty, jeden přeneseme do formy, potřeme tvarohovou náplní (menší část si necháme na ozdobení) a přiklopíme 2. plátem. Okraje lehce přitiskneme. Koláč na povrchu několikrát propíchneme vidličkou.
Dozdobíme střídavě zbylým tvarohem a zavařeninami (může být i jiná kombinace, barevně vypadá lépe vždy mix alespoň 2 odlišných barev), vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 45 minut.
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou…
více o Tvarohový koláč s rebarborou
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky