Změklé máslo utřeme s cukrem, vejcem a tvarohem, pak přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme pevné těsto.
Na náplň rozmícháme tvaroh s vejci a cukrem.
Koláčovou formu vymažeme a vysypeme, z těsta vyválíme 2 kulaté pláty, jeden přeneseme do formy, potřeme tvarohovou náplní (menší část si necháme na ozdobení) a přiklopíme 2. plátem. Okraje lehce přitiskneme. Koláč na povrchu několikrát propíchneme vidličkou.
Dozdobíme střídavě zbylým tvarohem a zavařeninami (může být i jiná kombinace, barevně vypadá lépe vždy mix alespoň 2 odlišných barev), vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 45 minut.
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou…
více o Tvarohový koláč s rebarborou
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka