Nejprve ušleháme žloutky, cukr a olej. Přidáme mouku a kakao. Vyšleháme ze 6 bílků sníh a přidáme do těsta. Dáme péct na 200 stupňů asi na půl hodiny.
Necháme vychladnout a připravíme si tvarohovou vrstvu. Máslo nakrájíme na menší kousky a přidáme tvaroh a cukr. Vše ušleháme do krému, aby tam nebyly hrudky.
Až těsto vychladne, potřeme tvarohovým krémem.
Rozpustíme si kaštany se 100% tukem a lžící poléváme na krém.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku