
1.75
Z ingrediencí vypracujeme těsto, 2/3 z něj vyválíme a uložíme na vymazaný plech. Potřeme náplní, kterou připravíme… více o Tvarohový mřížkový koláč
Prosátou mouku, změklé máslo a cukr smícháme, přidáme v mléce rozšlehané vejce a rum. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho… více o Tvarohový mřížkový koláč
Do mouky rozsekáme máslo. Přidáme ořechy, cukr, šťávu z celého citrónu (můžeme přidat i kůru) a nakonec 2 vejce. Vše… více o Křehký mřížkový koláč
Dostat krásnou kytici je vždycky hezké, ale co kdyby byla celá z malých dortíků, které můžete… Celý článek
Vaření beze zbytku – tolik se o něm mluví a stal se z něj až módní trend. Ve skutečnosti jde… Celý článek
Červený meloun je neodmyslitelným symbolem léta. Je lahodný a v horkých dnech nesmírně… Celý článek
Čas letních prázdnin je tradičně spojen s vařením domácích džemů a marmelád a tento rok není… Celý článek
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva. Nakonec… více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Zeleninu očistíme a syrovou (!) ji nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej, případně… více o Salát plný zdraví – celer a červená řepa
Promícháme majolku a strouhaný sýr. Nepatrně zředíme mlékem a přidáme strouhaný česnek, sůl, pepř a všechno dobře… více o Vampíří strach
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce… více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s… více o Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Připravíme si těstíčko: 100 ml vody smícháme s hladkou moukou, přidáme mletou papriku, koření a česnek. Krůtí prsa… více o Krůtí kapsa s překvapením
Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerospustí. Krátce povaříme a necháme… více o Vinný sorbet
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spolu s prosátou moukou a… více o Nugátové řezy
Do sklenice dáme 2 lžičky instantní kávy, 1-2 lžíce cukru a našleháme se 3 lžícemi vody do husté pěny. Po vyšlehání… více o Café frappé
Smícháme vč. kompotu s nálevem, nalijeme na plech a pečeme. Potřeme čokoládovou polevou. více o Buchta z dýňového kompotu
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu… více o Cizrna na italský způsob
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky… více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem