Z ingrediencí vypracujeme těsto, 2/3 z něj vyválíme a uložíme na vymazaný plech. Potřeme náplní, kterou připravíme zpracováním všech přísad. Ze zbylého těsta uděláme dlouhé válečky s průměrem 1 cm, které klademe příčně na sebe na mřížku. Upečeme, necháme vychladnout.
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků