Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s rozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a s pomerančovou šťávou.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
V míse zatím smícháme vejce, špetku soli, tvaroh, krupici a prášek do pečiva. Ručním šlehačem umícháme do pěny. Do této směsi poté přidáme vanilkový cukr a promícháme opět šlehačem.
Pečicí mísu vytřeme tukem a na spodek rozložíme několik plátek jablek s rozinkami. Na to vylijeme tvarohovou směs, do které dáme další rozinky ze směsi jablek a zbylá jablka poskládáme navrch tvarohu.
Dáme péct na 45 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a zlehka posypeme moučkovým cukrem.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle