Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s rozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a s pomerančovou šťávou.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
V míse zatím smícháme vejce, špetku soli, tvaroh, krupici a prášek do pečiva. Ručním šlehačem umícháme do pěny. Do této směsi poté přidáme vanilkový cukr a promícháme opět šlehačem.
Pečicí mísu vytřeme tukem a na spodek rozložíme několik plátek jablek s rozinkami. Na to vylijeme tvarohovou směs, do které dáme další rozinky ze směsi jablek a zbylá jablka poskládáme navrch tvarohu.
Dáme péct na 45 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a zlehka posypeme moučkovým cukrem.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb