Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s rozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a s pomerančovou šťávou.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
V míse zatím smícháme vejce, špetku soli, tvaroh, krupici a prášek do pečiva. Ručním šlehačem umícháme do pěny. Do této směsi poté přidáme vanilkový cukr a promícháme opět šlehačem.
Pečicí mísu vytřeme tukem a na spodek rozložíme několik plátek jablek s rozinkami. Na to vylijeme tvarohovou směs, do které dáme další rozinky ze směsi jablek a zbylá jablka poskládáme navrch tvarohu.
Dáme péct na 45 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a zlehka posypeme moučkovým cukrem.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“