Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s rozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a s pomerančovou šťávou.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
V míse zatím smícháme vejce, špetku soli, tvaroh, krupici a prášek do pečiva. Ručním šlehačem umícháme do pěny. Do této směsi poté přidáme vanilkový cukr a promícháme opět šlehačem.
Pečicí mísu vytřeme tukem a na spodek rozložíme několik plátek jablek s rozinkami. Na to vylijeme tvarohovou směs, do které dáme další rozinky ze směsi jablek a zbylá jablka poskládáme navrch tvarohu.
Dáme péct na 45 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a zlehka posypeme moučkovým cukrem.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
1) Připravíme si těsto. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny, postupně přidáme teplou vodu a olej. Nakonec přidáváme…
více o Jednoduché pudinkové kostky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou