Tvarohový nákyp s jablky

3.57

hodnoceno: 7
Příprava: 80 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Tvarohová směs
    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks vanilkový cukr pro diabetiky dietní sladidlo
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 6
      lžíce krupice
    • 500
      g nízkotučný tvaroh
  • Na posypání
    • moučkový cukr
    • 4
      lžíce rozinky nebo borůvky, brusinky
    • tuk na vymazání pečicí mísy
    • 4
      lžíce pomerančová šťáva
    • 4
      ks jablka

Postup přípravy receptu

  • Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s rozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a s pomerančovou šťávou.
  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • V míse zatím smícháme vejce, špetku soli, tvaroh, krupici a prášek do pečiva. Ručním šlehačem umícháme do pěny. Do této směsi poté přidáme vanilkový cukr a promícháme opět šlehačem.
  • Pečicí mísu vytřeme tukem a na spodek rozložíme několik plátek jablek s rozinkami. Na to vylijeme tvarohovou směs, do které dáme další rozinky ze směsi jablek a zbylá jablka poskládáme navrch tvarohu.
  • Dáme péct na 45 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a zlehka posypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: