Tvarohový závin Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme… více o Tvarohový závin
Křehký makový (tvarohový) závin Vypracujeme ze všech surovin těsto, vyválíme je na prst silné. Potřeme náplní, stočíme, dáme na plech, potřeme závin… více o Křehký makový (tvarohový) závin
Smažená zmrzlina s horkými višněmi Smíchejte strouhanku, nastrouhané ořechy a nastrouhaný perník. Rozšlehejte vejce. Kuličkovačem si nakuličkujte zmrzlinu… více o Smažená zmrzlina s horkými višněmi
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma.… Zapomeňte na módní potraviny, jako je avokádo, quinoa nebo drahé superfoods, které se musí… Celý článek
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny,… Podle uznávaného českého fotografa, malíře a spisovatele Jana Saudka je jídlo „sex pro starce“… Celý článek
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte! Říká se, že babička má vždycky pravdu, a kdo tu svou zažil, jistě je vděčný za vše, co ho… Celý článek
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které… Připravte si každý večer v týdnu rychlou a chutnou večeři z těstovin, která vám ušetří čas a… Celý článek
Bílkové kostky Bílky ušleháme do tuha. Sypké ingredience smícháme a zašleháme do tuhého sněhu z bílků. Vymažeme formu a zvolna pečeme… více o Bílkové kostky
Corn hrudky Cukr na pánvy rozpustíme v karamel, přidáme teplou smetanu s rozpuštěným máslem. Dobře zamícháme, poté přidáme mírně… více o Corn hrudky
Sulc – recept po babičce Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě ,,klihovatí,, - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd. … více o Sulc – recept po babičce
Brambory s tvarohem Brambory omyjete studenou vodou, nakrájíte. Nakrájený brambory hodíte do hrnce s vařící, osolenou vodou a buď se na ně… více o Brambory s tvarohem
Jarní salát Tento salát je velmi lehký a v letních dnech či večerech vás jistě osvěží, můžete jej udělat ze zbytků, které doma… více o Jarní salát
Hubovec Maso povaříme a nakrájíme na kousky spolu se slaninou, v nálevu uvaříme sušené houby a přidáme k masu, do zbylého… více o Hubovec
Měkké medové perníčky Cukr utřeme s vejci a změklou Herou. Poté přidáme med a koření. Do vzniklé kašičky vmícháme mouku se sodou. … více o Měkké medové perníčky
Zapečený květák se sýrovou omáčkou Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit… více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Buvolí křídla 1. Z křídel odřízněte špičky a v kloubu je rozpůlte. 2. Osušte, osolte a smažte v dostatečném množství oleje dozlatova… více o Buvolí křídla
Utopení utopenci nálev: do hrnce dejte pepř, nové koření, česnek, cukr, ocet a vodu a povařte 10 minut buřty: rozřežte… více o Utopení utopenci
Piškotový dort s jahodami Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do… více o Piškotový dort s jahodami
Tagliatelle se smetanovou omáčkou,… Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření… více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou