Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Poklademe kousky libovolného ovoce (mohou být i banány, ale nejpikantnější je červený rybíz) a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 15–20 minut.
Čas je orientační. Koláč je hotov, když na povrchu zhnědne a není řídký (zkoušíme špejlí).
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari