Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Poklademe kousky libovolného ovoce (mohou být i banány, ale nejpikantnější je červený rybíz) a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 15–20 minut.
Čas je orientační. Koláč je hotov, když na povrchu zhnědne a není řídký (zkoušíme špejlí).
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu