Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Poklademe kousky libovolného ovoce (mohou být i banány, ale nejpikantnější je červený rybíz) a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 15–20 minut.
Čas je orientační. Koláč je hotov, když na povrchu zhnědne a není řídký (zkoušíme špejlí).
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem