Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Poklademe kousky libovolného ovoce (mohou být i banány, ale nejpikantnější je červený rybíz) a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 15–20 minut.
Čas je orientační. Koláč je hotov, když na povrchu zhnědne a není řídký (zkoušíme špejlí).
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami