Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme cukr, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z jednoho citronu a vyšleháme na jemný krém. Kypřicí prášek promícháme s krupicí, pudinkem a přidáme do máslového krému. Opět společně vyšleháme dojemna. Nakonec do těsta přidáme tvaroh a slité a odkapané rozinky (rozinky můžeme namočit do rumu).
Troubu předehřejeme na 180 °C. Kulatou rozevírací formu vymažeme máslem a vlijeme do ní těsto. Povrch uhladíme stěrkou a pečeme asi 60 minut. Hotový koláč pak necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky