Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme cukr, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z jednoho citronu a vyšleháme na jemný krém. Kypřicí prášek promícháme s krupicí, pudinkem a přidáme do máslového krému. Opět společně vyšleháme dojemna. Nakonec do těsta přidáme tvaroh a slité a odkapané rozinky (rozinky můžeme namočit do rumu).
Troubu předehřejeme na 180 °C. Kulatou rozevírací formu vymažeme máslem a vlijeme do ní těsto. Povrch uhladíme stěrkou a pečeme asi 60 minut. Hotový koláč pak necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka