Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme cukr, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z jednoho citronu a vyšleháme na jemný krém. Kypřicí prášek promícháme s krupicí, pudinkem a přidáme do máslového krému. Opět společně vyšleháme dojemna. Nakonec do těsta přidáme tvaroh a slité a odkapané rozinky (rozinky můžeme namočit do rumu).
Troubu předehřejeme na 180 °C. Kulatou rozevírací formu vymažeme máslem a vlijeme do ní těsto. Povrch uhladíme stěrkou a pečeme asi 60 minut. Hotový koláč pak necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví