Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme cukr, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z jednoho citronu a vyšleháme na jemný krém. Kypřicí prášek promícháme s krupicí, pudinkem a přidáme do máslového krému. Opět společně vyšleháme dojemna. Nakonec do těsta přidáme tvaroh a slité a odkapané rozinky (rozinky můžeme namočit do rumu).
Troubu předehřejeme na 180 °C. Kulatou rozevírací formu vymažeme máslem a vlijeme do ní těsto. Povrch uhladíme stěrkou a pečeme asi 60 minut. Hotový koláč pak necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení