Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme cukr, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z jednoho citronu a vyšleháme na jemný krém. Kypřicí prášek promícháme s krupicí, pudinkem a přidáme do máslového krému. Opět společně vyšleháme dojemna. Nakonec do těsta přidáme tvaroh a slité a odkapané rozinky (rozinky můžeme namočit do rumu).
Troubu předehřejeme na 180 °C. Kulatou rozevírací formu vymažeme máslem a vlijeme do ní těsto. Povrch uhladíme stěrkou a pečeme asi 60 minut. Hotový koláč pak necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany