Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme. Přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící rozmělníme v kastrůlku). Posypeme sodou. Zamícháme, až tvarůžky zpění a roztečou se (chvilku, asi minutu povaříme). Sundáme z plotýnky, přimícháme tvaroh a ručním mixérem našleháme (nemusí být, ale pomazánka je hladší). Pokud bude tužší, přidejte lžíci mléka.
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení