Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme. Přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící rozmělníme v kastrůlku). Posypeme sodou. Zamícháme, až tvarůžky zpění a roztečou se (chvilku, asi minutu povaříme). Sundáme z plotýnky, přimícháme tvaroh a ručním mixérem našleháme (nemusí být, ale pomazánka je hladší). Pokud bude tužší, přidejte lžíci mléka.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou