Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich co nejvíce vody a dáme do misky. Přidáme nadrobno nakrájený česnek (lze i rozmačkat, ale nakrájený je mnohem lepší), špetku soli a pepře dle chuti, nasekaný čerstvý kopr a nakonec smetanu. Pořádně promícháme a necháme odležet minimálně 2 hodiny.
Recept mám od řeckého přítele svého otce, takto je prý dělají v domácnostech na severu Řecka.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka