Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich co nejvíce vody a dáme do misky. Přidáme nadrobno nakrájený česnek (lze i rozmačkat, ale nakrájený je mnohem lepší), špetku soli a pepře dle chuti, nasekaný čerstvý kopr a nakonec smetanu. Pořádně promícháme a necháme odležet minimálně 2 hodiny.
Recept mám od řeckého přítele svého otce, takto je prý dělají v domácnostech na severu Řecka.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater