Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich co nejvíce vody a dáme do misky. Přidáme nadrobno nakrájený česnek (lze i rozmačkat, ale nakrájený je mnohem lepší), špetku soli a pepře dle chuti, nasekaný čerstvý kopr a nakonec smetanu. Pořádně promícháme a necháme odležet minimálně 2 hodiny.
Recept mám od řeckého přítele svého otce, takto je prý dělají v domácnostech na severu Řecka.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem