Nastrouhejte okurky, posypte je úměrným množstvím soli. Poté je nechte chvíli odstát (cca 10 minut), aby z nich vytekla šťáva. Pak je sceďte, ale nevymývejte vodou! Přidejte propasírovaný česnek a bílý jogurt. Podávejte vychlazené jako přílohu k masovým pokrmům. Je možné ještě přidat speciální koření na tzatziki.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou