Nastrouhejte okurky, posypte je úměrným množstvím soli. Poté je nechte chvíli odstát (cca 10 minut), aby z nich vytekla šťáva. Pak je sceďte, ale nevymývejte vodou! Přidejte propasírovaný česnek a bílý jogurt. Podávejte vychlazené jako přílohu k masovým pokrmům. Je možné ještě přidat speciální koření na tzatziki.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka