Nastrouhejte okurky, posypte je úměrným množstvím soli. Poté je nechte chvíli odstát (cca 10 minut), aby z nich vytekla šťáva. Pak je sceďte, ale nevymývejte vodou! Přidejte propasírovaný česnek a bílý jogurt. Podávejte vychlazené jako přílohu k masovým pokrmům. Je možné ještě přidat speciální koření na tzatziki.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou