řecký jogurt - pravý
příp. normální, vykapaný přes noc přes plátýnko
Postup přípravy receptu
1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbude vymačkaná kulička o průměru asi 5-7cm)
2. v misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (fajn poměr 1 okurka : 1 kelímek)
3. přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky / kelímek, nebo dle ctěné vaší imprese)
4. přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru
5. přidejte tak asi 10-15 na jemňulinko nasekaných mátových lístečků
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty