řecký jogurt - pravý
příp. normální, vykapaný přes noc přes plátýnko
Postup přípravy receptu
1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbude vymačkaná kulička o průměru asi 5-7cm)
2. v misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (fajn poměr 1 okurka : 1 kelímek)
3. přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky / kelímek, nebo dle ctěné vaší imprese)
4. přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru
5. přidejte tak asi 10-15 na jemňulinko nasekaných mátových lístečků
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky