řecký jogurt - pravý
příp. normální, vykapaný přes noc přes plátýnko
Postup přípravy receptu
1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbude vymačkaná kulička o průměru asi 5-7cm)
2. v misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (fajn poměr 1 okurka : 1 kelímek)
3. přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky / kelímek, nebo dle ctěné vaší imprese)
4. přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru
5. přidejte tak asi 10-15 na jemňulinko nasekaných mátových lístečků
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky