řecký jogurt - pravý
příp. normální, vykapaný přes noc přes plátýnko
Postup přípravy receptu
1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbude vymačkaná kulička o průměru asi 5-7cm)
2. v misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (fajn poměr 1 okurka : 1 kelímek)
3. přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky / kelímek, nebo dle ctěné vaší imprese)
4. přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru
5. přidejte tak asi 10-15 na jemňulinko nasekaných mátových lístečků
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.