Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kostičky nakrájená rajčata a na proužky nakrájený pršut.
Opečeme, zalijeme vínem, přidáme porce kuřete a přikryté dusíme asi 40 minut. Porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou a prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s rýží a kuře přelijeme šťávou.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka