Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kostičky nakrájená rajčata a na proužky nakrájený pršut.
Opečeme, zalijeme vínem, přidáme porce kuřete a přikryté dusíme asi 40 minut. Porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou a prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s rýží a kuře přelijeme šťávou.
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát