Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kostičky nakrájená rajčata a na proužky nakrájený pršut.
Opečeme, zalijeme vínem, přidáme porce kuřete a přikryté dusíme asi 40 minut. Porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou a prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s rýží a kuře přelijeme šťávou.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč